Fotoğraflarınız İçin En İyi Zemin Hangisi

Fotoğraf zeminleri fotoğraflarınıza hikaye katmanın en kestirme yollarından biri. İster yemek ister ürün fotoğrafı çekiyor olun, çekeceğiniz ürünün  fotoğraf zeminiyle uyumlu olması gerekir.

Peki ideal bir zemini nasıl keşfedeceğiz?

Öncelikle İyi bir fotoğraf zemini, üründen rol çalmamalı, ürünün kusurlarını gizlemeli, güzel taraflarını ortaya çıkarmalı. Fazla canlı ve karışık renkler, baskın desenler, düzensiz şekiller, dikkati asıl odağımız olan ürün ya da yemekten alıp, fotoğraf zeminine yönlendirir. Bu da fotoğrafımız üzerinde olumsuz bir etki bırakır.

Riske girmemek için gri tonlara yönelin

Ürün ya da yemeğinizin tüm detaylarını ortaya çıkaran, vurguyu kahramanımıza yapan en nötr renk gri. Özellikle açık gri, bulut desenli, tonlar, fotoğraflarınızı riske girmeden profesyonel seviyeye taşır.
Kayrak

Dokulardan faydalanın

Fotoğraf zeminlerindeki kabartma dokuları fotoğraflarınıza üç boyut etkisi katar. Bu etki de fotoğraflarınızı bir üst seviyeye taşır. İster profesyonel bir fotoğrafçı olun, ister amatör fotoğraflar çekin, dokuların  bu etkisini çok seveceksiniz.
Kasırga

Büyülü ışık etkisi yaratın

Fotoğrafta ışık her şeydir. Kompozisyonunuz, açınız ne kadar iyi olursa olsun, ışığınız ürününüzdeki dokuları çekici bir şekilde yansıtmıyorsa, sonuç tatminkar olmayacaktır. Ne var ki, ışığı gerçek bir profesyonel gibi kullanmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bu durumda fotoğraf zeminlerinin gücünden yararlanmaya ne dersiniz?
Nishimura
Kendinden vinyet etkili, doğal bir ışık düşmüşcesine boyanmış zeminlerle fotoğraflarınız her zamankinden güzel ve profesyonel görünecektir.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir